Circuit Rusia - Moscova & Sankt Petersburg

Descriere

PROGRAMUL CIRCUITULUI "NOPTILE ALBE 2021"

Ziua 1 (Marti, 15 iunie 2021): CHISINAU – MOSCOVA

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Chisinau (Republica Moldova) la ora 00:30 pentru imbarcare pentru zborul Companiei Aeroflot SU 1845 cu destinatia Moscova (Aeroport Sheremetievo). Decolare la ora 02:55 si aterizare la Moscova (Aeroport Sheremetievo) la ora 05:55. 
Transfer in oras si cazare la Hotel Vega Izmailovo 4* / Hotel Alfa Izmailovo 4* Moscova sau similar. 
Tur de oras Moscova cu ghid local. Capitala Rusiei reprezinta un complex unic de arhitectura veche si moderna. Este centrul politic major, economic, cultural, stiintific, religios, financiar, educational si de transport al Rusiei.
In timpul turului vedem: Piata Rosie, Piata Manezh, Strada Tverskaya si Minskaya, Parcul Victory, Arcul de Triumf, Podul Bagration, Casa Alba, Strada New Arbat, Piata Arbat, Zamoskvorechye, terasamentul St. Sofya, Catedrala Hristos Mantuitorul, Biserica Sfantul Nicolae, strada Lev Tolstoy, strada Pirogovskaya, Manastirea Novodevichy, platforma de observare Sparrow Hills.
Ziua 2 (Miercuri, 16 iunie 2021): MOSCOVA - Capitala Rusiei
Mic dejun. Tur de oras Moscova cu ghid local. Continuam cu vizita Kremlin-ului, fosta resedinta a tarilor Rusiei, construit in actuala sa forma incepand cu sec. al-XV-lea. In prezent complexul fortificat gazduieste catedralele si palatele Kremlinului: Arsenalul, Catedrala Adormirea Maicii Domnului (sec.XV) – principala catedrala a Rusiei si locul de incoronare a tarilor Rusiei, Catedrala Buna Vestire (sec.XV) – cu 9 cupole aurite si fosta biserica privata a tarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail (sec.XVI) – necropola tarilor Rusiei pana la 1700, Palatul Patriarhal, Catedrala celor 12 Apostoli, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare - care marcheaza centrul Moscovei. Cele mai vechi constructii sunt Palatul Fatetelor unde se afla tronurile imperiale si Palatul Terem, unite de Marele Palat al Kremlinului. Continuam explorarea orasului cu un obiectiv inedit, Metroul din Moscova. Statiile subterane ale Moscovei sunt proiectate si decorate de renumiti sculptori rusi, arhitecti si artisti. Astfel, metroul este pentru multi localnici, dar mai ales pentru turisti, un adevarat muzeu subteran. Cazare la hotel Vega Izmailovo 4* / hotel Alfa Izmailovo 4* Moscova sau similar.
 
Ziua 3 (Joi, 17 iunie 2021): MOSCOVA - SERGHIEV POSAD
 
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Moscova sau optional Excursie la Serghiev Posad. La aproximativ 70 de km de Moscova, orasul Serghiev Posad gazduieste Manastirea Sfintei Treimi, cea mai vestita din tara. Daca mareata Biserica a Maicii Domnului din Kremlin este considerata altarul Rusiei, Lavra Sfintei Treimi a Sfantului Serghie de Radonej este privita ca locul divin de nastere al poporului rus. Aici conducatorii rusilor sarutau Sfanta Cruce si jurau sa-si  tina fagaduintele, rugandu-se inainte si dupa razboaie. Marele pictor Andrei Rubliov si-a petrecut tineretea in manastire, unde, in afara de icoana Sfintei Treimi, a realizat pictura interioara a catedralei Sfantului Serghie, impreuna cu Daniil Ciornii. Cazare la Hotel Vega Izmailovo 4* / Hotel Alfa Izmailovo 4* Moscova sau similar.
 
Ziua 4 (Vineri, 18 iunie 2021): MOSCOVA – SANKT PETERSBURG
 
Mic dejun. Vizita la Galeriile Tretyakov. Galeria Tretyakov este tezaurul national de arta din Rusia si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Colectia Galeriei este compusa in intregime din opere Rusesti si artisti care si-au adus contributia la istoria artei Rusesti sau au fost in stransa legatura cu ea. Colectia contine mai mult de 150 mii de lucrari de pictura, sculptura si grafica, creata de-a lungul secolelor de generatii succesive de artisti din Rusia (colectia privata a lui Pavel Tretiakov, un comerciant local de la sfarsitul secolului al-XIX-lea pe colectia caruia s-a fondat Galeria, si operele altor artisti rusi, precum Vasili Surikov, Ilia Repin si Konstantin Korovin). 
Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU 22 cu destinatia Sankt Petersburg (decolare la 15:20, aterizare la 16:45). 
Rusia se apropie cel mai mult de Occident prin orasul Sankt Petersburg, stralucind pe raul Neva, nu departe de Marea Baltica. Pentru a crea noua sa capitala aflata pe un teren mocirlos, marele tar Petru cel Mare acum trei secole a drenat prin canale care acum aduc atata frumusete orasului. Fermecatoarele canale navigabile sunt la fel de frumoase ca cele din Venetia si Amsterdam, iar splendoarea bulevardelor largi si bine gandite, a cladirilor monumentale in stil rococo si clasic si a parcurilor minunate au cu siguranta ceva din randuiala si fastul Europei dar evident cu specific rusesc. Transfer si cazare la Hotel Azimut 4* Sankt Petersburg sau similar.
 
Ziua 5 (Simbata, 19 iunie 2021): SANKT PETERSBURG - PE URMELE DINASTIEI ROMANOV
Mic dejun. In aceasta zi vom descoperi fascinantul oras care pana in anul 1917 a fost capitala Rusiei si resedinta Tarilor. Tur de oras panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom putea admira Catedrala Sfintei fecioare din Kazan, Palatul de Iarna, Piata Senatului si cladirea Senatului si a Sinodului, Catedrala si Piata Sf. Isaac – un simbol al orasului cu Domul aurit avand o inaltime de 101 m si un interior somptuos care exprima opulenta, Piata Palatului si Columna lui Alexandru, Fortareata Sf. Petru si Pavel. O vizita ampla o vom face la Ermitaj, unul din cele mai mari muzee ale lumii, gazduit in Palatul de Iarna. Muzeul dispune de un fond de 3 milioane de piese, din care sunt expuse numai 60.000 de opere, prezentand istoria artei europene si orientale incepand cu era preistorica. Printre operele importante ale colectiilor, gasim tablouri de Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rubens, Picasso si multi alti artisti celebri. Dupa turul de oras, timp liber la dispozitie pentru plimbari sau vizite individuale. Cazare hotel Azimut 4* Sankt Petersburg sau similar.
 
Ziua 6 (Duminica, 20 iunie 2021):  SANKT PETERSBURG – PALATUL PETERHOF
Mic dejun. Optional vizita la Palatul si Gradinile Peterhof, cunoscut ca Versailles-ul Rusiei. Localizat in afara orasului Sankt Petersburg, grandiosul Palat Peterhof este de fapt un ansamblu de palate si gradini construite pentru Petru cel Mare. Imbinate intr-un mod armonios, palatele, gradinile si fantanile arteziene creeaza un cadru unic in care te poti relaxa, poti vizita palatele fastuoase incarcate de bogatie arhitecturala, poti admira in voie jocurile vesele de apa ale fantanilor arteziene sau pur si simplu te poti plimba sau te poti odihni in gradinile superbe. Indiferent ce iti doresti sa faci cand vizitezi Peterhoful, luxul, bogatia si opulenta tipica Imperiului Rus iti vor ramane intiparite in minte pentru totdeauna. Intoarcere in Sankt Petersburg si timp liber la dispozitie sau optional vizita la Palatul Yusupov. Cumparat in 1830 de printii Iusupov, acest palat neoclasic (1770) arata o viata fastuoasa: fatada sa executata in stil clasic, interioarele decorate cu lucrari Rembrandt si Rubens, tapiterie si portelan frantuzesti, oglinzi venetiene si sculpturi in lemn. Palatul este interesant si din puct de vedere istoric - in subsolul lui, Rasputin a fost asasinat in 1916. Astazi, in subsol este o expozitie care recreaza atmosfera asasinarii. Cazare hotel Azimut 4* Sankt Petersburg sau similar.
 
Ziua 7 (Luni, 21 iunie 2021): SANKT PETERSBURG - PUSKIN & PAVLOVSK
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, Excursie de 1 zi in Puskin & Pavlovsk.
Orasul Puskin, situat la 25 km sud de Sankt Petersburg, era denumit in trecut Tarskoe Selo insemnand “Satul Regal”, deoarece din secolul al-XVIII-lea a devenit resedinta de vara a tarilor Rusiei. Istoria incepe la inceputul secolului al-XVIII-lea cand acolo se afla o mosie denumita "Saarskaya Myza". Petru cel Mare a daruit mosia sotiei sale, Ekaterina Alekseevna, viitoarea Imparateasa Ecaterina a II-a a Rusiei. In 1724 a fost construit primul palat, cunoscut sub denumirea de Conacul de Piatra, iar numele mosiei a fost schimbat in Tarskoe Selo. Atunci cand imparateasa Elisabeta (1741-1762), fiica lui Petru cel Mare, a mostenit aceasta proprietate, s-a hotarat sa o transforme in resedinta ei de vara de gala. La porunca ei, arhitectii Rastrelli, Zemtsov si Sevakinskiy au creat acest ansamblu unic de palate si parcuri. Totul era fastuos, magnific, cu nenumarate decoratii interioare si exterioare sculptate. Aici s-a desfasurat prima companie teatrala rusa, condusa de Fiodor Volkov. Numai pentru decoratiile exterioare au fost folosite peste 100 de kilograme de aur. Dar cea mai spectaculoasa ramane Sala de chihlimbar. La sfarsitul secolului al-XVIII-lea palatul a fost refacut de arhitectul Giacomo Quarenghi pentru viitorul tar Alexandru I, care ii adauga splendide decoruri in stilul Empire. Tarskoe Selo este asociat si cu cel mai mare poet al Rusiei, Alexander Puskin, care a studiat la liceul din oras intre anii 1811 si 1817.
Complexul arhitectonic Pavlovsk este cel mai tanar complex din vecinatatea Sankt Petersburg. A fost construit in 1777 de catre Ecaterina, care l-a daruit fiului sau Pavel, pentru a-si construi un domeniu de vanatoare. Construit de arhitectul Charles Cameron si apoi de italianul Vincenzo Brenna, complexul este un exemplu de rafinament si eleganta, care imita Versailles-ul. Tapiseriile din matase prezentau delicioase ghirlande de flori, fructe si instrumente muzicale, simboluri ale fericirii rurale, cu servicii de portelan de Sèvres, printre care faimosul Gurjevski, cu faimosul mobilier francez creat de Henri Jacob. In Sala Tronului erau primiti cavalerii Ordinului de Malta, Pavel fiind Mare Maestru. Dupa asasinarea lui Pavel, sotia sa, Maria Fiodorovna, il transforma intr-unul dintre cele mai sugestive palate din Europa. Este considerat una dintre perlele arhitecturii ruse din perioada clasicismului. Monumental este si Parcul Pavlovsk, intins pe 600 de hectare, unul dintre cele mai frumoase din Europa.
Intoarcere in Sankt Petersburg. Cazare hotel Azimut 4* Sankt Petersburg sau similar.
 
Ziua 8 (Marti, 22 iunie 2021):  SANKT PETERSBURG – CHISINAU
Mic dejun. Eliberarea camerelor cel tirziu la orele 11:00. Bagajele vor fi depozitate in camera de pastrare a hotelului pina la momentul transferului catre Aeroport. Timp liber la dispozitie. Transferul la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU 25 cu destinatia Chisinau via Moscova. Decolare la ora 19:25, sosire la Moscova (Sheremetievo) la ora 20:50. Imbarcare pe zborul Companiei Aeroflot SU 1844 cu destinatia Chisinau, cu decolare la ora 22:45, sosire in Chisinau la ora 01:55. Sfarsitul pachetului de servicii.

TARIFE calculate pentru un grup de minimum 16 turisti platitori:

830 EUR/adult loc in camera dubla

700 EUR/copil cu virsta cuprinsa intre 2 si 11,99 ani cu doi adulti in camera

780 EUR/al treilea adult in camera dubla cu pat suplimentar

1090 EUR/adult loc in camera single

TARIFE calculate pentru un grup de minimum 24 turisti platitori:

810 EUR/adult loc in camera dubla

680 EUR/copil cu virsta cuprinsa intre 2 si 11,99 ani cu doi adulti in camera

760 EUR/al treilea adult in camera dubla cu pat suplimentar

1070 EUR/adult loc in camera single

Termen limita pentru inscrieri: 31 ianuarie 2021

Avand in vedere necesatatea obtinerii vizei turistice pentru Federatia Rusa, in cazul in care vor exista solicitari dupa data limita de inscrieri, pretul programului va creste datorita unor cheltuieli suplimentare pentru deplasari suplimentare la Sediul Consulatului pentru formalitati de obtinere a vizei turistice si pentru cresterea tarifelor pentru biletele de avion.

Preturi

Servicii cazare conform program
  • Servicii cazare conform program - 830 EUR/persoana in camera dubla

Imagini

Servicii

 SERVICII INCLUSE IN TARIFE:

- Bilet de avion Chisinau – Moscova, Compania Aeroflot
- Bilet de avion Moscova - Sankt Petersburg (zbor direct), Compania Aeroflot
- Bilet de avion Sankt Petersburg – Chisinau (via Mosccova), Compania Aeroflot
- Cazare 7 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4*:
3 nopti la Moscova la hotel Vega Izmailovo 4* hotel Alfa Izmailovo 4* sau similar
4 nopti la Sankt Petersburg la hotel Azimut 4* sau similar
- Transferuri Aeroport-Hotel-Aeroport
- Tur de oras cu ghid local Moscova
- Vizita la Kremlin cu bilet de intrare inclus si ghid local
- Vizita la Metroul din Moscova cu bilet de intrare inclus si ghid local
- Vizita la Galeriile Tretyakov
- Tur de oras cu ghid local Sankt Petersburg
- Bilet de intrare la muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg
- Insotitor roman de grup.
 
SERVICII NEINCLUSE IN TARIFE:
• Taxele de aeroport si combustibil: 171 EUR/persoana (pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
• Taxa de viza consulara si taxa procesare: 70 Euro/persoana (se achita in agentie, poate suferi modificari pana la momentul aplicarii pentru viza)
• Intrarile la obiectivele turistice din program, altele decat cele mentionate la servicii incluse
• Excursiile optionale
• Bacsisuri: 25 euro/persoana, se achita insotitorului de grup la sosirea in Rusia.
• Polita de asigurare medicala valabila pe teritoriul Federatiei Ruse, care acopera termenul de valabilitate al vizei, obligatorie pentru obtinerea vizei de Rusia (circa 40 RON/persoana).
• Polita de tip STORNO (recomandata), acopera urgente medicale si riscul neparticiparii in programul turistic din motive obiective (de la circa 80 RON/persoana).
• Transferul Iasi-Chisinau-Iasi (30 EUR/persoana, minim 16 turisti platitori)
 
BONUS:
Transfer gratuit Iasi-Chisinau-Iasi pentru inscrieri si plata integrala pina in 30 noiembrie 2020.

Conditii

ATENTIE! 

Polita de asigurare medicala poate fi emisa prin intermediul Agentiei de Turism Organizatoare ECO NET.

Pentru turistii care doresc sa isi emita asigurarea medicala pe cont propriu, aceasta trebuie sa contina:

data incheierii contractului;

numarul politei;

numele si prenumele asiguratului;

datele asiguratorului;

termenul de valabilitate al politei trebuie sa acopere intreaga perioada de sedere pe teritoriul Rusiei;

enumerarea serviciilor medicale și transport medical, inclusiv repatrierea in caz de deces;

aria de acoperire – intreaga lume sau Federatia Rusa sau Europa inclusiv Rusia;

semnatura asiguratorului;

asiguratorul trebuie sa acopere, obligatoriu, suma minima de 30.000 de euro.

• Asigurarea storno optionala (se emite in aceeasi zi cu contractul).

 

CONDITII DE PLATA: 

500 EUR/persoana avans minim la inscriere

300 EUR/persoana pina la data de 28 februarie 2021

Diferenta pina la plata integrala pina la data de 9 aprilie 2021.

 

NOTA!

Pentru obtinerea vizei de intrare in Rusia sunt necesare urmatoarele acte:

Pasaport valabil minimum 6 luni de la data expirarii vizei si cu minim 2 pagini consecutive libere

Fotografie color 3,5 х 4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit

Copie dupa cartea de identitate

Copia politei de asigurare medicala

Formular (care se inmaneaza si completeaza in agentie, dupa inscriere)

<<

Servicii Internationale