Sfaturi pentru calatorie si informatii referitoare la Infectia cu noul coronavirus (SARS-CoV-2)

Recomandări de calatorie si informatii referitoare la Infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2)


Pentru SOSIRI:
Călătorii cu simptome respiratorii acute care revin din sau care au călătorit în China sau în altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV sunt sfătuiți să se adreseze imediat cabinetului medical din aeroport și să menționeze istoricul de călătorie. Dacă simptomele survin într-un interval de maximum 14 zile de la întoarcerea în țară, sunați la 112 și prezentați-vă la o secție/un spital de boli infecțioase sau la cel mai apropiat compartiment sau unitate de primiri urgențe.
 
Pentru PLECĂRI:
Călătorii care planifică să viziteze China sau altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV ar trebui să evite vizitarea „piețelor umede” sau a locurilor unde sunt manipulate animale vii sau moarte și să evite contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii.
Călătorii care planifică să viziteze China sau altă țară afectată de pneumonii cu 2019-nCoV ar trebui să respecte o bună igienă a mâinilor și a alimentelor și să evite contactul cu animale, excrețiile sau fecalele acestora.
În plus, din cauza activității gripale epidemice intense din China, călătorii ar trebui să fie vaccinați anti-gripal cu minimum 2 săptămâni anterior deplasării pentru a preveni o boală respiratorie severă.
 
Precizări privind zborurile dinspre Italia
Zborurile dinspre/înspre Italia sunt restricționate (deocamdata).
La intrarea în țară, toți pasagerii ccompletează un chestionar privind datele de contact ale acestora și informații referitoare la starea de sănătate. Sunt, de asemenea, asistați de personalul Direcției de Sănătate Publică.
 
Informatii complete la zi puteti consulta pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile  http://cnscbt.ro
 

 

ALTE NOUTATI

Servicii Internationale